2011: Firezone Band 24 september

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover; het tweede concert georganiseerd door Stichting Staphorst United, die het verlangen heeft om jongeren uit de regio te bereiken met het evangelie van Jezus Christus en zij organiseert activiteiten waarin de liefde van God op eigentijdse wijze bekend wordt gemaakt.

De avond begon met een voorprogramma waarin lokaal talent zich kon tonen. Lotte Binnendijk begon met haar mooie heldere stem de avond met het lied “Nog voordat je bestond”. Monique Locht danste uitbundig op het lied “All I need is You”. Esther Haasjes besloot het voorprogramma met haar volle krachtige stem in het lied “Hosanna”.

Diverse vaders waren die avond bijzonder trots op hun kind.

Iets na achten was de spetterende countdown van de Firezoneband met het lied “Rain down”. De Firezoneband nam de circa 280 bezoekers vol vuur en vlam mee in prachtige praiseliederen uit Opwekking, van Brian Doerksen, Hill Song, Matt Redman, Michael W. Smith en vele anderen.

Halverwege de avond vertelde de 30-jarige Andries van Oostenbrugge heel openhartig met passie en emotie over zijn ontspoorde jeugd in een leven op straat met criminaliteit en drugs. Hij getuigde van de verandering in zijn leven toen hij besloot om “ja” te zeggen tegen God en durfde te geloven dat Jezus ook voor hem was gestorven en opgestaan. Dat leven met God is voor een ieder die dit gelooft.

De Firezoneband sloot hier prachtig op aan met het lied “De rivier”.
Na de pauze volgde er nog een mooie reeks liederen. Alles was goed mee te zingen d.m.v. beamerprojectie inclusief vertaling bij de Engelstalige liederen. De avond werd besloten met het bijzonder krachtige gebedslied “God of this city” met beelden van Staphorst en Rouveen achter de tekst.

Samen werd uitgezongen dat er nog grotere dingen te gebeuren en te doen staan. A capella eindigde de zingende zaal met “There is no one like our God”; Er is niemand als onze God.

Staphorst United kijkt terug op opnieuw een gezegende en geslaagde avond en zal zeker doorgaan met het organiseren van deze activiteiten.

Evenemtenten